I og rundt Sintra er det mange historiske bygninger, parker og museer. Minst en dag av ferien bør settes av for et besøk i denne historiske byen som er på UNESCOs verdensarvliste. I dag er det sykling som er i fokus og det er ikke tid til å se palasser og andre kjente turistattraksjoner i Sintra, da ville vi aldri komme frem til Cascais før mørkes frembrudd.

Så er du litt mer av den litt sporty typen som har lyst til å være aktiv i ferien, så passer denne dagen fint. Sykkelturen er ca 30 km, mye nedover, et stykke bortover og nesten ikke oppover. Altså ganske behagelig! Uten stopp ville turen ta omkring 2 timer, men vi legger inn flere stopp underveis.

Turen starter i S. Joao de Sintra ved sykkelutleiefirmaet. Deltakerne og syklene blir fraktet med bil oppover mot Pena palasset og stopper noen hundre meter nedenfor det majestetiske slottet som ruver på toppen av fjellet. Her starter sykkelturen, da slipper du nemlig å gå til fots med sykkelen rett oppover i 2 km. Er du sprek, og har du lyst til å gjøre det, ikke noe problem det heller!  Vi besøker ikke Pena palasset på denne turen.

Første stopp for denne dagen i Sintras nasjonalpark er det gamle klosteret Capuchos som ble grunnlagt i 1560. Det er nok det minste kloster du noen gang har sett, bare plass til 12 munker. Her levde de nesten helt isolert fra omverdenen i et kloster med vegger og tak dekket med kork for å holde varmen ute om sommeren og kulden ute om vinteren.

Vi sykler på veien gjennom den nesten tropiske skogen i Sintrafjellene nedover fjellsiden i retning Guincho stranden og det blir stopp for lunsj på en strandbar. Er det tid og fint vær rekker vi en dukkert før vi sykler den flate strekningen langs kysten til Boca do Inferno. Her skal vi se noen fine klippeformasjoner, og er det store bølger slår vannet inn gjennom det store hullet i klippene og vannsøylen står til værs.
Det er ikke langt igjen før vi er fremme i Cascais. Kanskje rekker vi en drink på veien før turen avsluttes enten i Cascais eller Estoril.

Pris per person: Ta kontakt for pris!
inkludere guide, hjelm, sykkel og transport til/fra hotellet. Mat og drikke i løpet av dagen betales direkte til restauranten.

Se kart over turen

For mer informasjon om turistattraksjoner i Sintra, se Sintra-Portugal.com

Sykkeltur
Sykkeltur